Behandelingen

Dierfysiotherapie

Heeft je paard of hond klachten aan het bewegingsapparaat, dan kunnen deze klachten door middel van dierfysiotherapie worden behandeld. Afhankelijk van het type klacht zijn er diverse behandelmogelijkheden die ik, eventueel gecombineerd, toepas.

Direct een afspraak maken? Neem dan contact met mij op.

Een selectie van
behandel­mogelijkheden

Preventieve check

Door middel van een korte check kijk ik of er sprake is van klachten of zaken die verbeterd kunnen worden. Een preventieve check is bedoeld om problemen nu en in de toekomst te voorkomen.

Massagetherapie

Voor een dier dat herstellende is van een operatie, angstig is of pijnklachten heeft, kan massagetherapie een uitkomst zijn. Ook dieren die topsport leveren hebben baat bij deze vorm van therapie. Massage bevordert de doorbloeding van het bindweefsel en de activiteit van het lymfestelsel. Ik pas verschillende massagetechnieken toe om spierspanning en eventueel littekenweefsel te normaliseren. Masseren werkt zowel pijn verzachtend als ontspannend en heeft daarmee een positief effect op de algehele gezondheid van het dier.

Mobilisatie en oefentherapie

Door middel van verschillende oefeningen train ik de spieren van het dier om het weer stevig te leren staan en lopen. Mobilisatie heeft als doel een gewricht beter te laten bewegen en/of voor pijnvermindering te zorgen. Deze vorm van therapie wordt bijvoorbeeld uitgevoerd bij een dier dat een beperking heeft in zijn gewrichten of herstellende is van een operatie. Ook bij verlies van spierkracht of een slechte coördinatie kunnen mobilisaties en oefentherapie uitkomst bieden. 

Medical Taping

Tapen, ofwel ‘medical taping’, voer ik uit met elastische kinesiotape. In de jaren ’80 werd deze tape in Japan en Zuid-Korea uitgevonden. Het doel van tapen is het lichaam van het dier mobiliseren en op die manier het genezend vermogen van het lichaam te activeren. De speciale kinesiotape heeft een ‘liftend’ effect op de huid en activeert daardoor diverse systemen in het lichaam. Dit maakt sneller herstel mogelijk van klachten en blessures.

Voorlichting,
houdingsadvies en training

Voor het optimaal laten functioneren van (de houding van) het dier en het bewegingsapparaat, geef ik jou als eigenaar voorlichting en advies over belastbaarheid en training. Alles is erop gericht klachten op te lossen zodat het dier weer pijnvrij kan bewegen.

Dry Needling

Dry needling is een fysiotherapeutische techniek waarbij dunne naalden in spierknopen worden geprikt. Het doel is om een samentrekking van de spier te veroorzaken, waardoor de knoopjes uit de spier verdwijnen en de doorbloeding weer normaal wordt. Dit resulteert in minder pijn, meer beweeglijkheid en ontspanning van de spieren.

Meer weten?

Maak direct een afspraak of neem geheel vrijblijvend contact met me op voor meer informatie.