Over Diede

Aangenaam

Ik ben Diede Scheepers. Mijn passie voor dieren bestaat al zolang ik me kan herinneren. Als kind ben ik opgegroeid tussen de honden en paarden. Op mijn vierde begon ik met paardrijden en dat doe ik nog steeds met veel plezier. Ik heb zelf drie paarden en ben met name actief in de eventing sport (springen, dressuur en cross country).

Loopbaan

Na de middelbare school wilde ik graag diergeneeskunde studeren. Toen ik daarvoor werd uitgeloot, ben ik eerst de opleiding Fysiotherapie gaan doen om vervolgens in 2018 met de opleiding Dierfysiotherapie te starten. In 2020 heb ik deze succesvol afgerond en heb ik van mijn passie mijn werk kunnen maken. Drie jaar heb ik naast mijn werk als dierenfysiotherapeut ook als humaan fysiotherapeut gewerkt. Vanaf 1 juli 2023 heb ik ervoor gekozen om fulltime als dierenfysiotherapeut aan de slag te gaan. 

diede-scheepers

Mijn werkwijze

Als dierenfysiotherapeut richt ik mij vooral op het behandelen van recreatieve en wedstrijdpaarden. Vaak is er sprake van een disbalans tussen de belasting en de belastbaarheid van een dier. Dit leidt tot overbelasting gerelateerde klachten en heeft een negatieve invloed op de prestaties. Het is mijn doel het paard te behandelen en de eigenaar te adviseren en informeren, waardoor de klachten verdwijnen en het rijplezier terugkeert.

Ook voor honden is een pijnvrij leven natuurlijk heel belangrijk. Vooral pups en oudere honden hebben vaak problemen aan het bewegingsapparaat. Het wegnemen van de klachten leidt tot een betere kwaliteit van leven voor het dier en heeft een positieve invloed op de band tussen hond en baas.

 

Persoonlijke benadering

In mijn werk vind ik het heel belangrijk om de hulpvraag helder te krijgen en heel gericht op die hulpvraag te behandelen. Ook een persoonlijke benadering vind ik ontzettend waardevol. Het is voor diereneigenaren die bij mij komen namelijk alsof ik hun kind behandel. Ik wil ze het vertrouwen geven dat hun dier bij mij in goede handen is. Ik zie dier en eigenaar, of paard en ruiter, in mijn werk daarom het liefst als één geheel.

Toekomst

Dromen voor de toekomst heb ik nog volop. Zo wil ik me graag verder ontwikkelen als chiropractor voor paarden bij de FES (Focus on the Equine Spine). Op mijn wensenlijstje staat verder nog een cursus Dry Needling voor honden en bindweefsel, de cursus voor Dry Needling voor paarden heb ik al voldaan. De effecten hiervan zijn zo goed dat ik dit ook graag in mijn behandeling voor honden zou willen toepassen.  

Meer weten?

Maak direct een afspraak of neem geheel vrijblijvend contact met me op voor meer informatie.