Hydrotherapie/Aquatraining

Hydrotherapie

Hydrotherapie kan perfect worden gegeven in de aquatrainer, dit is een langwerpige bak met een loopband die langzaam vult met warm water tot de gewenste hoogte. Het is een vorm van therapie die gebruik maakt van de eigenschappen van water, door de opwaartse druk worden de gewrichten minder belast. De hond kan daardoor eerder zijn poten op de juiste manier gaan gebruiken. Daarnaast wordt door de weerstand van het water de spieren optimaal getraind. De spierkracht groeit en het functioneren wordt beter, waardoor de spieren de gewrichten beter kunnen ondersteunen. Hierdoor kan een hond na een blessure, operatie of hernia veel sneller en beter herstellen.
De hond mag geen wonden of hechtingen hebben. Eventuele loopsheid graag melden en overleggen. 2 uur voorafgaan aan de training mag de hond niet eten. Graag uw hond even goed borstelen zodat hij schoon is voor de hydrotherapie en handdoeken mee brengen.

Indicaties hydrotherapie

Behandelplan

Hydrotherapie is meer dan de hond alleen laten zwemmen of lopen in het water. Bij hydrotherapie wordt er met behulp van trainingsprincipes een behandelplan gemaakt. Per behandeling wordt het resultaat aan de hand van fysiotherapeutisch onderzoek geëvalueerd en indien nodig aangepast. Dierenfysiotherapeuten overleggen met de plaatselijke dierenarts om zo samen tot een optimaal behandelplan te komen. Daarnaast heeft een dierenfysiotherapeut nog andere mogelijkheden zoals massage en mobilisaties etc. om de optimale behandeling voor uw hond samen te stellen.

Meer weten?

Maak direct een afspraak of neem geheel vrijblijvend contact met me op voor meer informatie.